Vlees

Hello world

RUNDVLEES


Het rundvlees dat in de boerderijwinkel ligt is van onze eigen Belgisch witblauwe koeien. In de zomer zijn deze koeien te bewonderen in het aangrenzende natuurgebied Fort de Roovere. Ze lopen gemiddeld 7 tot 8 maanden per jaar in het natuurgebied. In de winter staan ze op stal.


Aan het vlees komt geen antibiotica te pas.


De vleeskoeien worden tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Elk dier wordt individueel beoordeeld, want de ene heeft meer tijd nodig om te groeien dan de ander. De dieren in de natuurgebieden groeien rustiger en op eigen tempo.


Wij als boer en boerin vinden het belangrijk dat de afnemers van het vlees het gehele proces kunnen volgen. Hiermee bedoelen we van kalf tot koe, op stal en in onze prachtige natuurgebieden.


Aanbod:

Bavette, Picahnia, Ezel, Biefstuk, Braadlap, Stoofvlees, Riblap, Baklap, Cote de baeuf, Runderhaas/Tournedos, Ossenstaart, Ribeye, Rollade, Rosbief, Entrecote, Runderburger, Gehakt, Saucijs, Soep/Hacheevlees, Schenkel, Sucadelap, T-Bone, Short Rib, Carpaccio, Rundertong, Bot.

KALFSVLEES


Het kalfsvlees dat verkocht wordt in de boerderijwinkel is ook van eigen Belgisch witblauwe kalveren.

De Belgisch witblauwe stierkalveren houden wij aan voor het kalfsvlees. De kalveren worden 1 jaar oud en groeien ook op eigen tempo. 


Aanbod:

Kalfsbavette/Picahnia, Biefstuk (oester), Entrecote, Gehakt, Kalfshaas, Kalfslappen, Kalfsossobuco/Kalfsschenkel, Kalfssucade, Kalfsribeye, Orgaanworst, Leverworst, Kalfsstaart.

Hello world
Hello world

LAMSVLEES


Het lamsvlees dat wij in onze boerderijwinkel verkopen is afkomstig van collega's Jan en Marianne Goense van de Sophiahoeve in Rilland. Dit lamsvlees is een uniek natuurlijk product dat op een eerlijke manier geproduceerd wordt. 


Aanbod:

Lamsbout heel en schijven, Lamsshoarma, Lamsburger, Lamskoteletten, Lamsgehakt, Lamsstoofblokjes, Chipolata worstjes.

VARKENSVLEES


Het varkensvlees dat wij in onze boerderijwinkel verkopen is afkomstig van The Buchter in Oud Gastel. De dieren hebben een eerlijk, diervriendelijk leven gehad met goede voeding en respect van de boer. Een product met een verhaal, lokaal van afkomst en met passie verwerkt.


Aanbod:

Bloedworst, Speklappen, Hamlap, Karbonade, Procureurlap, Schouderstuk, Rollade, Spareribs, Varkenshaas, Zult.


The Butcher By Patrick

Hello world

KIP


De kip die wij in onze boerderijwinkel verkopen is afkomstig van De Zeeuwse Kip uit Wolphaartsdijk.


De kippen krijgen hier alle rust en ruimte om in optimale omstandigheden en op een zo'n natuurlijk mogelijke manier te groeien. 

De boerderij verbouwd zelf graan dat weer als voer voor de kippen dient. De kip krijgt de mogelijkheid om naar buiten te gaan. 

De Zeeuwse Kip is een eerlijk merk met een transparant verhaal. 


Aanbod:

Kipfilet, Hele kip, Kippenbout, Drumsticks.


De Zeeuwse Kip 

Vleespakketten

Rundvleespakket: € 15,50 per kg, pakket is +/- 10 kg

Gehakt, Braadlap, Riblap, Stooflap, Sucade, Entrecote of Ribeye, Biefstuk, Rosbief, Hacheevlees en Schenkel


Kalfsvleespakket: € 15,50 per kg, pakket is +/- 5 kg

Gehakt, Braadlap, Riblap, Stooflap, Sucade, Entrecote of Ribeye, Biefstuk, Rosbief, Hacheevlees en Schenkel