Eetkamerproject

Sinds januari 2016 is Zorgboerderij Den Hof met een nieuw project begonnen als aanvulling voor de zorgboeren om hen een kans te bieden om op een verantwoorde wijze en binnen hun budget te (leren) koken.

Daarnaast is het doel de eenzaamheid tegen te gaan waar sommigen van deze doelgroep tegen aanlopen. Door deze activiteit koken ze gezamenlijk, hebben interactie met elkaar en kunnen hun eenzaamheid doorbreken.

Op de maandag in de oneven weken wordt in de kantine van de Zorgboerderij een drie of vier gangen menu gemaakt. Seizoensgroenten passen meestal het beste bij een laag budget, zodat we ons doel bereiken om goedkoop, gevarieerd maar ook vooral lekker te eten.

De afgelopen tijd hebben we door middel van een culinaire reis door Europa kennis gemaakt met verschillende gerechten.Hierdoor hebben we ervaren hoe we van onze gebruikelijke groenten ook op een andere manier kunnen genieten.

Momenteel zijn we bezig met recepten die passen in een laag budget, verantwoord en ook nog lekker zijn. Samen met de koks kiezen we gerechten en bespreken we wat mogelijk is. Het is telkens weer genieten van lekker eten en aangenaam gezelschap.

In het kader van de “vereenzaming in onze maatschappij” is ook een doel van dit project andere mensen, die niet als hulpboer op de Zorgboerderij werkzaam zijn, welkom te heten die anders alleen aan tafel zitten. Mensen die behoefte hebben aan gezelligheid, een praatje of gewoonweg niet alleen willen zijn kunnen tijdens deze kookavond, tegen een kleine vergoeding, gezellig een hapje mee eten.

Voor wie is het bedoeld:

  • Voor iedereen die behoefte heeft om gezellig samen met anderen te genieten van een heerlijke avondmaaltijd


Voel jij je aangesproken en heb je interesse om een keer mee te eten, meld je dan aan op de donderdag ervoor aan voor de warme maaltijd. Iedereen is van harte welkom.Aanmelden en informatie/vragen bij:

Linda Floris

06-48222110 of

e-mail:

Eerstvolgende datums voor de eetkamerprojecten: vanwege vakantie periodes zijn er op dit moment geen datums beschikbaar.

Aanvang: 18.00 uur , en de bijdrage is € 6,-